Törökhegyi sóbarlang


Go to content

Main menu:


BarlangunkBarlangunkban különleges, rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik és az ásványi anyagokkal telített levegő jótékonyan hat az egészségre. A barlang teljes felülete mintegy 7 tonna
parajdi sóval van borítva.

A sós levegő hatására a légutak megtisztulnak, jelentősen javul a szervezet általános állpota.

A sóterápia ajánlott légzőszervi megbetegedésben, allergiában szenvedőknek, krónikus hörgő gyulladás esetén, légúti fertőzések hatékony kezelésére.

A sóbarlang rendszeres látogatása kiváló stresszoldó hatású. Nagyon sok megbetegedés oka a mai stresszes életmódnak köszönhető. Napjainkban kevés időt fordítunk magunkra, nem tudunk "leengedni", megfelelő módon pihenni, kikapcsolódni. Ha naponta, de lagalább heti 2 alkalommal relaxálnánk, sokkal kevesebb lenne a szívpanasszal , depresszióval , alvászavarral kűzdök száma.

A rendszeres sóbarlang látogatás erősíti az immunrendszert, így általa számos betegség megelőzhető.

Különösen ajánlott gyerekek immunrendszerének erősítésére, a közösségben fellépő fertőzésekkel szembeni védelmében Bizonyított, hogy a sóbarlangba rendszeresen járó gyerekek ritkábban betegszenek meg, illetve hamarabb gyógyulnak meg.

Idősebb korúaknál is hasonló hatás tapasztalható, továbbá a sóterápia jótékony hatással van az izületi, mozgásszervi panaszokkal küszködőknek is.

A sóbarlangban eltöltött 45 perc egy napi tengerparti üdüléssel ér fel.

Sóbarlangunk helyiségében pihenő relax-székek állnak vendégeink rendelkezésére. A gyógyulást és a pihenést, halk relax zene és színterápia biztosítja.

Gyerek vendégeinket homokozó(somokozó) készlettel, építőkockákkal, mesekönyvekkel várjuk.

A sóterápia 50 perces, minden egész órakor kezdődik.

A sóbarlang látogatását nem ajánljuk egy-éves kor alatti gyerekeknek, lázas betegeknek, továbbá akut fertőzések esetén, és a tisztázatlan eredetű magas vérnyomásban szenvedőknek.


Üdvözöljük | Barlangunk | A sóterápia | A fenyterápia | Képek | Árak, kapcsolat | Site Map
Back to content | Back to main menu